Nieuws

  • 19 april 2018
Lenteschoonmaak

Duizenden vrijwilligers gaan zwerfvuil te lijf tijdens grote lenteschoonmaak

In veel huishoudens is de overgang van winter naar lente hét moment voor een grote schoonmaak. Ramen en deuren wagenwijd open, met de borstel en de dweil door heel het huis, overbodige spullen naar de Kringwinkel, in de vuilnisbak of naar het containerpark.
logo inspiration
  • 19 april 2018

OVAM timmert na INSPIRATION verder aan onderzoek rond bodem- en landgebruik

De onderzoeksagenda van INtegrated Spatial Planning, land use and soil management Research acTION (INSPIRATION) is niet enkel opgesteld door wetenschappers maar ook door de kennisgebruikers.
Cirkeltips
  • 19 april 2018

Cirkeltips.be adviseert bedrijven over duurzaam ondernemen

Uit een recente bevraging bij meer dan 5000 Vlaamse bedrijven bleek dat ze over te weinig informatie, tijd en personeel beschikken om hun afval duurzaam te beheren. De nieuwe OVAM-website Cirkeltips.be biedt die informatie aan op een centraal platform.
artefact
  • 19 april 2018

Studie over het circulaire potentieel van luiers en incontinentiemateriaal

PRé Consultants maakte in 2017-2018 een studie aan de hand van internationaal literatuur- en marktonderzoek en met input van de sector van Absorbent Hygiene Products (AHP), de toeleveranciers, de recyclagebedrijven, de retailers en de gebruikers (zoals kinderdagverblijven en verzorgingstehuizen).
themabeeld gezonde grond
  • 19 april 2018

Conformverklaring geschrapt in gewijzigd Bodemdecreet

De OVAM beoordeelt niet langer alle bodemonderzoeken op hun technische conformiteit. Wat doen we dan wel? We nemen nog steeds een beslissing over de aard en de ernst van de bodemverontreiniging op basis van het verslag van het bodemonderzoek.
ecodesign algemeen beeld
  • 19 april 2018

OVAM Ecodesign Award bekroont studenten voor hun duurzaam ontwerp

Jonge ontwerpers spelen een belangrijke rol in de toekomst van ecodesign. Met de Ecodesign Award wil de OVAM studenten aanmoedigen en hen inspireren om ook later, in hun professionele loopbaan, aandacht te besteden aan duurzame productinnovatie.
GroeneVent scan
  • 19 april 2018

Groene Vent zoekt groenste event: wie wint de GroeneVent Award 2018?

Organiseert u een evenement en wilt u nagaan of u goed bezig bent op het vlak van duurzaamheid?
  • 19 april 2018

OVAM start met bodemsaneringswerken in Dikkelvenne

In eerste fase van de bodemsaneringswerken in Dikkelvenne (Gavere), ter hoogte van de Nijverheidsstraat 41 en 43, saneert de OVAM een eerste deel van de twee VOCl-kernen veroorzaakt door de voormalige breigoedfabriek Belgo Trico. We graven de grond uit tot 6,5 meter diep.
Henry van de Velde Award 2019
  • 19 april 2018

Schrijf u nu in voor de Henry van de Velde Award Ecodesign by OVAM 2019

De Henry van de Velde Awards behoren tot de meest prestigieuze designprijzen van België. Ze lauweren Vlaamse ontwerpers, bedrijven, producten, projecten en diensten die vanuit design een positieve impact hebben op de economie en de samenleving.
facturatie
  • 28 maart 2018

Strengere opvolging elektronische facturatie in 2018

Met de elektronische facturatie (e-invoicing) bedoelen we geen PDF-factuur, maar kiezen we voor een e-factuur in een gestructureerd XML-formaat. Enkel deze ‘volwaardige’ e-facturen maken immers een automatische verwerking mogelijk.